Organisatie

“Uitjesbazen heeft 2 jaar op rij het Nederlands kampioenschap Escape Rooms georganiseerd. En dit vonden wij ontzettend tof om te doen! Vorig jaar, toen het evenement volop bezig was, kwam Corona om de hoek kijken. Het evenement is toen in aangepaste vorm afgerond.”

“Nu, bijna een jaar later, hebben we helaas nog steeds te maken met Corona. Maar ook dit jaar wilden wij heel graag iets organiseren. En dat is geworden: Doomsday 2021. Een game, volledig vanuit huis te spelen, maar dan wel ‘NK-waardig’. 

 

Waarom Doomsday?

“Eén ding was duidelijk: dit jaar moet het corona-proof. Op basis van wat er mogelijk is binnen de corona maatregelen. En daar zit ook direct de uitdaging. Want die maatregelen, die veranderen regelmatig. Maar goed.. gelukkig zijn we goed in puzzelen.”

“Eind vorig jaar hebben wij de knoop doorgehakt. We gaan iets organiseren, maar niet onder de titel ‘NK Escape Rooms’. Want zoals we het de afgelopen 2 jaar hebben gedaan, dat gaat dit jaar niet. Dus dit jaar geen officieel NK. En daarna? Dat zien we nog wel. Want er zit meer in de pijplijn. Een kleine tip van de sluier: denk aan meerdere games en/of evenementen per jaar!”

“Wat kan dit jaar wel? Een evenement vanuit huis. Bij elkaar in een klein gezelschap. Dat was ons uitgangspunt. Op afstand van elkaar was voor ons geen optie. Het draait om samen iets beleven, onderlinge interactie, samenwerken en gezelligheid. En dat is allemaal toch wat minder achter een beeldscherm. En als we dan de datum moeten uitstellen omdat de maatregelen worden aangescherpt, dan is dat zo.”

“Het idee voor een coronaproof opzet hebben we eind vorig jaar voorgelegd aan onze volgers. En daarop kregen we bijna uitsluitend positieve reacties. Ons idee sprak aan: een grote game vanuit huis zonder de titel ‘NK Escape Rooms’. Maar wat ons betreft wel ‘NK waardig’.”

“Daarna hebben we doorgepakt. En nu kunnen we met zekerheid zeggen dat het ook dit jaar gaat lukken om een onvergetelijke evenement te organiseren: Doomsday. Een game die vanuit huis wordt gespeeld. Maar het is meer dan dat. Het is niet te vergelijken met een ‘normale’ escape game die je vanuit huis speelt. Je ontvangt ook geen ‘pakketje’ maar juist een ‘XXL pakket’. Het is geen ‘spelletje’ van een paar uur maar juist een ‘avondvullende beleving’. Niet even wat ‘leuk vermaak’ maar ‘echt entertainment’. Een film waarin je zelf de hoofdrol speelt. En je bepaalt zelf hoe de film verloopt. Kortom: het wordt groots in alle opzichten.”  

In totaal werken we met ongeveer 50 medewerkers aan dit project. En iedereen is echt razend enthousiast over het evenement van dit jaar. De verhaallijn, de speelrondes, de originaliteit van de games… het wordt echt iets unieks.”

Doomsday – social media

Onze evenementen in het nieuws