Selecteer een pagina

faq

Waar kunnen we je mee helpen?

Een vraag? We helpen je graag verder. Bekijk deze pagina voor de veelgestelde vragen en antwoorden.

Over Doomsday

Wat is het verschil tussen Doomsday spelen als event of als losse game?

Doe je mee aan een Doomsday event, dan speel je een competitie tegen andere teams en doe je mee voor prijzen. Dit doe je op vooraf vastgestelde data en tijden.

Bestel je Doomsday als losse game, dan kies je zelf wanneer en hoe lang je Doomsday speelt en is er dus geen competitie.

Hoe lang duurt het spelen van Doomsday?

De speeltijd voor Doomsday is +/- 5 uur. Kortom: een middag- of avondvullende activiteit! De exacte speelduur is afhankelijk van hoe snel jullie de verschillende levels spelen. 

Kies je ervoor om Doomsday als losse game te spelen, dan kun je zelf bepalen wanneer je stopt. Je kunt dan eventueel op een andere dag weer verder spelen! 

Is het spelen van Doomsday volledig coronaproof?

Doomsday wordt gespeeld vanuit huis. Je speelt met een team van 4 of 5 personen vanuit één locatie. 

Zijn er acteurs betrokken bij Doomsday?

Wij werken met diverse acteurs die te zien zijn in de nieuwsuitzendingen en andere video’s. 

Voor welke doelgroep is Doomsday geschikt?

Doomsday is een spel voor iedereen. Simpel antwoord, horen we je denken. Maar het is zo! Doomsday is leuk voor echte escape-fanaten, maar ook perfect om met je gezin aan tafel te spelen op een zondagmiddag. De game zit vol spanning, puzzels en opdrachten die geschikt zijn voor ieder niveau. Natuurlijk is de ene opdracht moeilijker dan de andere, maar daar komen jullie vast wel uit ;-). 

Datum en locatie

Kun je ook eerder of later starten dan de starttijd van het event?

Afhankelijk van de door jou gekozen datum, gaan wij uit van 13.00 uur en 19.00 uur. Is dat voor jullie echt niet mogelijk? Laat het ons weten, dan gaan we inventariseren of we iets voor jullie kunnen doen.

Op welke data kan ik het event spelen?

Doomsday 2021 wordt georganiseerd op meerdere data. Op iedere data is er plek voor 300 teams. Die teams strijden tegen elkaar. Meld jullie aan om verzekerd te zijn van een plekje op één van de data. De data waar jullie uit kunnen kiezen zijn: 10, 23, 24 en 25 april, en 7, 8, 9, 21, 22 en 23 mei.

Kun jij deze data niet, maar wil je wel Doomsday spelen? Dan kun je ook kiezen om Doomsday als losse game te bestellen. Je kunt dan spelen wanneer en hoe lang jij zelf wilt!

Kun je het met meer dan 4 personen spelen?

Dat kan. Je kunt ook met 5 personen spelen. Bij 6 personen of meer adviseren we om jullie team op te splitsen in meerdere teams.

Kun je gemakkelijk op afstand (virtueel) het spel met elkaar spelen?

Doomsday is gemaakt om met meerdere personen te spelen. We raden aan om het spel samen te spelen vanaf één locatie. Het kan eventueel virtueel worden gespeeld, maar dit maakt het samenwerken wel lastiger. We raden dit dus ook af. Zo ontvangt bijvoorbeeld alleen de teamcaptain de gehele overlevingsbox thuis.

Aanmelden

Tot wanneer kunnen wij ons aanmelden?

Als je besluit om de game op een datum naar keuze te spelen, kun je je aanmelden wanneer je wilt. Hou rekening dat het pakket nog wel naar jullie moet worden verzonden met de post.

Als je graag de strijd aangaat tegen andere teams en dus een datum kiest waarop Doomsday als event wordt georganiseerd, dan adviseren wij jullie om je minimaal een week van tevoren aan te melden. 

Met hoeveel personen kan ik deelnemen?

Jullie team kan bestaan uit 4 of 5 personen. Op dit aantal deelnemers is de game en de inhoud van de overlevingsbox ook afgestemd.

 

Wat zijn de kosten en wat krijg ik er voor terug?

De prijs voor zowel Doomsday als event en als losse game is 39 euro per persoon. 

Wat krijg je ervoor terug?

DOOMSDAY

  • Een verhaal op waarheid gebaseerd
  • Overlevingsbox met meer dan 50 attributen
  • Échte nieuwsuitzendingen
  • +/- 5 uur speelplezier (staat gelijk aan 6 escape-spellen)
  • 1 kans om de wereld te redden!
Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?

De teamcaptain moet minimaal 18 jaar zijn. Voor de rest van de teamleden hebben wij geen minimum of maximumleeftijd. Zolang iedereen maar gemotiveerd is!

Is het mogelijk om gegevens later te wijzigen?

Ja, dit is mogelijk. Stuur ons even een mailtje via info@doomsday2021.nl.

Hoe kan ik aanmelden als ik al het voorschot van 10 euro heb betaald?

Alle teams die al voor 24 maart hadden gereserveerd en daarbij een voorschot van 10 euro hebben betaald, hebben een e-mail gekregen. In de e-mail staat een link naar de pagina aanmelden voor een datum. Via deze pagina kun je je aanmelden voor een speeldatum naar keuze én het restant van het aankoopbedrag betalen. 

Ik krijg een melding van dat mijn betaling is verlopen, hoe kan dat?

Het kan zijn dat je (per ongeluk) meerdere keren hebt doorgeklikt naar ‘betalen’ en één keer de betaling niet hebt afgerond. Ons systeem herkent dat en stuurt dan een melding om je aan de betaling te herinneren. Maar bij een andere poging is je betaling wellicht wel gelukt. Krijg je een melding, controleer dan even bij je bank of je wel gewoon hebt betaald. Mocht je twijfelen over of je betaling is gelukt, neem dan gerust even contact met ons op. 

Kan verzending ook naar het buitenland?

De overlevingsbox kan ook naar België worden verzonden. Naar andere landen is een verzending op dit moment helaas niet mogelijk. Het is daarom niet mogelijk om vanuit een ander land dan Nederland of België te spelen.

Wanneer wordt de overlevingsbox geleverd?

Wij streven ernaar om de box een aantal dagen voor jullie speeldatum te leveren. Als je hebt gekozen om Doomsday al losse game te spelen, hou dan rekening met een aantal dagen verzendtijd.

Andere vragen?

Heb jij een andere vraag? Laat het ons weten. Wij helpen je graag verder.